maanantai 11. helmikuuta 2008

Teliasonerasta päivää

Maanantai kello pärähti klo 6 soimaan.
Uninen tunnelma, mutta ylös oli kivuttava kuitenkin, muutaman kerran torkuteltuani.
Sumuinen aamu juttelimme Arton kanssa lumesta ja tulimme siihen lopputulokseen, että syy sumuun on veden haihtuminen lumipenkoista, koska lumihanki hupenee kovaa vauhtia.

Töissä halkaistujen kiintolevyjen osalta alkaa viimeinen pientarvikekontti.
Sain myös kehuja työstäni, joka on ollut ripeää.
Tuollainen lämmitti mieltäni, koska en edellisessä työssäni Bulldogissa juuri johdolta syystä tai toisesta positiivista palautetta saanut.
Tiedä sitten onko se minulla vain, jotenkin refleksinä vai tuleeko vaistonvarasisesti, kun menen puolustuskannalle aina silloin kun minua esim pomo lähestyy.
Ehkä se on vain opittu tapa josta pääsee eroon.

TeliaSonerakin kansankielellä sonera lähestyy sähköpostillaan.
Huvittavinta tässä oli heti viestin auettua, että mail ohjelma arvelee viestin olevan roskapostia.

Syy johtuu todennäköisesti siitä, että viestissä käytetään heti alussa isoja kirjaimia, lihavointia ja kuvia eli viesti on html muotoinen ja siinä on mukana hyperlinkkejä.

Kyseiset ominaisuudet ovat varsin yleisiä roskapostille ja spammereiden yleisimmin käyttämiä toki jo hieman vanhentuneita kikkoja.

Sähköposti saa viestin mukaan lisätilaa 5mt--->500mt, jo oli sonerankin aika suurentaa tuota hikistä 5 mt kokoa usein tuskaillut tuon koon kanssa, kun siihen lähetetään liian isoja kuvia ja ihmisillä kuvien lähetys yleistynyt, koska digikamerat ja multimediapuhelimet ovat tulleet jokamiehen laitteiksi.

Pikkujättiläisen ja mot sanakirjan he kuulemma lopettavat en henkilökohtaisesti jää kaipaamaan. Tullut käytettyä noita palveluja yhden käden sormilla laskettuna noin 1-2 kertaa.

Muutenkin wikipedia rynnii aika voimakkaasti ihmisten verkkokalvoille.

Laskutustakin jampat uusivat mikä on hyvä asia a4 saastaa tulee luukusta ylitsevuotavasti ja koska suomalainen paperimarkkina on kriisissä ja ilmastoakin pitää ajatella niin sonera jalosti päättää, että saavat siirtyä sähköiseen laskutukseen oikein 1 euron laskutuslisän perimisen tuella keppiä vanhoille paperipuritanisteille onpas hieno sana.

Todellisuudessa isot kustannussäästöt ovat tuon takana onhan kustannustehokkuus päivän sana meillä täälä suomenmaassa valitettavasti.

Ei kommentteja: